Ja es poden presentar les sol·licituds per als estands de la Fira
Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que tindrà lloc el
23 i 24 de novembre al recinte firal d’Olot.

Els productors interessats en participar a la 8a edició de fira Orígens ja poden contractar els seus espais. La fira, que se celebrarà el 23 i 24 de novembre a Olot, seguirà apostant pels productes de qualitat. Promoguda per DinàmiG (Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa) i organitzada per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, Orígens s’ha convertit en la cita obligada per a productors d’arreu del territori; en les últimes edicions ha fet una ferma aposta per les produccions ecològiques que l’any passat van representar un 30% dels productors participants.

Orígens destaca per comptar amb productors que elaboren, produeixen i/o transformen productes, treballen sota les premisses del respecte mediambiental i vetllen per l’ètica professional, la responsabilitat social corporativa i la qualitat gastronòmica. A més, el mateix productor es troba darrere el taulell, fet que aporta un plus de qualitat que el visitant valora molt positivament. La fira també vetlla per tal que hi hagi una representació equilibrada de diversos sectors i procedència.

D’altra banda, els visitants poden comprar directament al productor i també descobrir els seus productes ja que cada expositor ofereix tastets a canvi de tiquets. A més, el expositors també compten amb un espai d’activitats, l’Aula de Tast, on presenten els seus productes i fan degustacions dels mateixos.

En l’apartat d’activitats cal fer menció de l’Aula de Cuina en la que reconeguts cuiners fan sessions de cuina en directe, i l’Aula dels Nens, on els més petits aprenen i es diverteixen en diversos tallers pensats especialment per a ells.

L’edició del 2018 va comptar amb 8.000 visitants i els expositors van vendre prop de 48.000 tiquets de tast. Pel que fa les activitats, es van portar a terme 10 sessions a l’Aula de Cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers infantils. En total la fira va comptar amb 90 productors.