RECEPTA

Tatin de ceba rostida amb gelat de formatge d’ovella

Gonzalo Rivière i Luca Marongiu, Zero Patatero.
Per la ceba rostida

Ingredients

300 gr. de ceba
100 ml. de vi negre
50 gr. d’oli
100 gr. de demi-glace de verdures

Elaboració

Tallar la ceba per la meitat sense pelar, o eliminar l’arrel,
Calentar en una olla a foc viu l’oli i marcar la ceba fins que aquesta agafi color, i sense baixar el foc afegir el vi i la demi-glace.
Tot seguit abaixar el foc i tapar, deixant la ceba brasejar fins que es quedi ben melosa.
Treure les fulles externes i reservar.

Per la ceba caramelitzada

Ingredients

100 gr. de ceba
25 ml. d’oli

Elaboració

Sofregir la ceba amb un polsim de sal fins que arribi a la textura i el color desitjat, afegint una mica d’aigua de tant en tant si és necessari.

Per l'emplatat

Ingredients

Una base de coca rodona de 10 cm. de diàmetre
30 gr. de ceba caramel·litzada
1⁄2 ceba rostida
10 gr. de reducció de vinagre de Jerez
25 gr. de gelat de formatge d’ovella

Elaboració

Escalfar al forn la coca amb la ceba caramel·litzada i la ceba rostida.
Quan estigui ben calenta afegim al damunt una cullerada de demi-glace de verdures i una quenelle de gelat.
Acabem amb algunes gotes de reducció de vinagre de Jerez.