RECEPTA

SÍpia a la bruta.

Núria Lucas, El Dinou.

Ingredients

(per 4 persones)

2 sípies de platja brutes
4 tomàquets madurs
2 cebes
1 pebrot vermell
1 carxofa
Sal
Oli d’oliva
100 gr. de mongeta verda
4 patates

Elaboració

Netejar les sípies i reservar la melsa.
Tallar la ceba a juliana i posar-la en una cassola a foc fluix amb una mica d’oli d’oliva fins que ens agafi color daurat.
A continuació afegir el pebrot vermell tallat a tires i el sofregim.
Tallar la sípia a daus juntament amb la melsa i incorporar-la a la cassola amb la ceba i el pebrot, i deixar-la coure uns 10 minuts.
Un cop la sípia ens ha deixat l’aigua afegim els tomàquets tallats a vuitens juntament amb les carxofes a quarts i les mongetes a trossos.
Ho sofregim tot i afegim la patata pelada i trencada, i ho barregem i ho mullem amb una mica d’aigua; ho deixem coure fins que la sípia i la patata estigui cuita i posem a punt de sal.