El recinte firal d’Olot acollirà, després d’un any de parada obligada com a conseqüència de la pandèmia generada per la Covid-19, un any més productors i productes agroalimentaris de qualitat

El 20 i 21 de novembre Olot celebrarà una nova edició de Fira Orígens, la fira agroalimentària dels productes de qualitat de Catalunya que, consolidada després de vuit anys, seguirà apostant fermament pel que l’ha caracteritzat des de la primera edició, els productes i els productors de qualitat.

 

Promoguda per DinàmiG (Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa), Orígens s’ha convertit en cita obligada per a productors d’arreu del territori i també per a un públic interessant en conèixer productes de proximitat i qualitat. 

 

Els visitants podran comprar directament al productor i també podran participar, durant tot el cap de setmana, d’activitats dirigides a tots els públics vinculades amb la cuina de proximitat i el producte ecològic. Durant els dies previs a la fira, la ciutat també organitzarà un seguit d’activitats paral·leles.

 

L’edició del 2019 va comptar amb 8.000 visitants i més de 48.000 tiquets de tast venuts. Pel que fa les activitats, es van portar a terme 11 sessions a l’Aula de Cuina, 11 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers infantils. En total la fira va comptar amb 90 productors, dels quals un 36% eren ecològics i el 31% participaven per primera vegada a la fira, fet que demostra la voluntat d’innovació i descoberta constant de nous productes que persegueix Orígens. A més, l’Occitània francesa va ser el territori convidat amb productors del Pirineu Oriental i l’Arieja que van participar a la fira sota el paraigua de POCTEFA, un programa europeu de cooperació territorial per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra.