El recinte firal d’Olot acollirà un any més productors i productes agroalimentaris de qualitat.

La fira també comptarà amb un intens programa d’activitats amb reconeguts cuiners.

El 23 i 24 de novembre Olot celebrarà una nova edició de Fira Orígens, la fira agroalimentària dels productes de qualitat de Catalunya que, consolidada després de set anys, seguirà apostant fermament pel que l’ha caracteritzat des de la primera edició, els productes i els productors de qualitat.

Promoguda per DinàmiG (Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa) i organitzada per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, Orígens s’ha convertit en cita obligada per a productors d’arreu del territori i també per a un públic interessant en conèixer productes de proximitat i qualitat. Els visitants podran comprar directament al productor i també descobrir els seus productes ja que cada expositor oferirà tastets als visitants a canvi de tiquets.

A més, durant tot un cap de setmana el recinte s’omplirà d’activitats per a tots els públics interessat en la cuina de proximitat i el producte ecològic. Reconeguts cuiners oferiran sessions de cuina en directe a l’Aula de Cuina; els tastos i maridatges guiats dels productes presents a la fira tindran lloc a l’Aula de Tast; i els més petits comptaran amb un espai propi, l’Aula dels Nens, on podran aprendre i divertir-se a través de diversos tallers pensats especialment per a ells. Durant els dies previs a la fira, la ciutat també organitzarà un seguit d’activitats paral·leles.

Orígens també comptarà amb diversos premis i concursos com el premi al millor producte i al millor estand de la fira.

L’edició del 2018 va comptar amb 8.000 visitants i prop de 48.000 tiquets de tast venuts. Pel que fa les activitats, es van portar a terme 10 sessions a l’Aula de Cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 8 tallers infantils. En total la fira va comptar amb 90 productors, dels quals un 30% eren ecològics. A més, Menorca va ser el territori convidat.