RECEPTA
BLINI DE BLAT DE MORO ESCAIRAT, BOLETS I FORMATGE GOLANY
Carme Picas, El Ginjoler, l’Hort del Rector.
![blini de blat de moro](https://www.firaorigens.cat/wp-content/uploads/2019/11/blini-de-blat-de-moro.jpg)
Ingredients
(6 persones)
200 gr. de blat de moro tendre al vapor
50 gr. de sèmola de blat de moro escairat de l’Escairador
200 gr. de brou de verdures
2 ous
30 gr. de llet fresca
100 gr. de ceba tendra
50 gr. de blat de moro escairat bullit
Sal
Elaboració
Preparar la sèmola bullint-la en el brou de verdures 5-6 minuts. Reposar 10 minuts.
Trinxar el blat de moro escairat i la ceba amb el ganivet, i afegir-ho a la mescla.
Barrejar la resta d’ingredients, reposar 30 minuts i ja podem començar a coure els blinis en una paella antiadherent en un fil d’oli d’oliva.
Ingredients
200 gr. de blat de moro escairat de l’Escairador, remullat una nit.
1 ceba
1 pastanaga
1⁄2 porro
1 branca d’api
Elaboració
Bullir el blat de moro en abundant aigua amb les hortalisses. Posar a punt de sal i deixar-lo refredar en l’aigua.
Ingredients
200 gr. de formatge Golany de la Balda
100 gr. de nata
200 gr. de llet fresca
Elaboració
Tallar el formatge a daus i posar-ho amb els altres ingredients a la thermomix. Treballar-ho a 60 graus uns 12 minuts.
Colar-ho i posar-ho al sifó petit amb una càrrega.
Servir els blinis acabats de fer amb els bolets saltejats amb el blat de moro escairat.
Al moment de servir, posar l’escuma de Golany.