RECEPTA

Arròs de peix de roca i gambes

Jordi Garrido, Soca-Rel, Llofriu

Ingredients
(4 persones)

8 gambes vermelles pelades
75 g oli d’oliva verge extra
520 g arròs Bahía de l’Estany de Pals
400 g puré de tomàquet
1 nyora
4 dents d’all
1 ceba de Figueres
2 litres de caldo de peix de roca
150 g calamar fresc
150 g de sèpia fresca

Per al caldo de peix de roca
4 kg de peix de roca
500 g ceba
250 g pastanaga
500 g tomàquet
1 cap d’alls
25 litres aigua

Elaboració

Elaboració del caldo
Per un costat sofregim les verdures, torrem el peix i afegim aigua que ja estarà bullint. Uns 45 minuts aproximadament.

Elaboració arròs
Sofregim tots els ingredients fins que no quedi humitat i hi afegim el caldo.
Deixem coure uns 12 min aproximadament. Hi afegim les gambes i parem el foc perquè reposi.